Selkärangan ympäriltä löytyy lihaa ja verta, tarkemmin sanottuna Kari ”Ola” Saarinen (s. 1967). Liikuntaryhmien ohjaamisesta Saarisella on kokemusta kymmeniä vuosia, ja oman urheiluseurankin (Aitoon Taekwon-do) hän perusti jo 1990-luvun alkupuolella suoritettuaan 1. danin mustan vyön ITF-tyylisuunnan taekwon-dossa.

Seurasta edettiin kilpailukehissä EM- ja MM-mitaleille saakka, ja ennen lajin aktiiviharrastamisesta vetäytymistään Saarinen ehti suorittaa 3. danin mustan vyön. Seuran toimintaa ovat jatkaneet Saarisen omassa opissa aiemmin olleet, nykyään mustavöiset harrastajat.

Jo vuosia ykkösliikuntaharrastus Saariselle on ollut kahvakuulailu. Suurin osa Selkärangan ryhmätunneistakin on kunto-, voima- ja liikkuvuusharjoittelua kyseisellä monipuolisen treenaamisen mahdollistavalla välineellä.

Myös punttitreeniin löytyy oivat vinkit samasta osoitteesta, sillä kuntosali on ollut yrittäjän toinen koti 1980-luvulta lähtien. Itsepuolustus- ja kuntonyrkkeilyohjauksiin tärkeät realistisen kamppailun eväät ovat tulleet paitsi taekwon-do-uralta ja nyrkkeilyharjoituksista myös useita vuosia kestäneestä defendo-treenistä. Tärinärentoutusta on omaksuttu menetelmää maailmalla levittävän David Bercelin ohjauksessa.

Viestintäalalla Saarinen on työskennellyt päätoimisesti vuodesta 1990 lähtien. Paikallislehtitausta, toimittajatutkinto Tampereen yliopistossa ja monenlaisten sanoma-, aikakaus- ja erikoislehtien avustajana toimiminen ovat luoneet tervettä rutiinia niin kirjoittamiseen kuin editointiinkin. Lehtijuttu syntyy siis aiheesta kuin aiheesta. Myös valokuvaaminen onnistuu.

Ota yhteyttä »